Uitwerkingsplan Verlengde Houtrakgracht, Kop Amaliapark Parkwijk

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ongewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan Verlengde Houtrakgracht Kop Amaliapark en het daarbij behorende vaststellingsbesluit. Op basis van de procedureregels van het bestemmingsplan Leidsche Rijn Utrecht 1999, eerste partiële herziening is het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan eerst definitief geworden na het informeren van de raadscommissie Stad en Ruimte over het voorgenomen besluit. Dit informeren heeft plaatsgevonden op 15 maart 2011.

Plangebied en doelstelling

Dit uitwerkingsplan heeft betrekking op een gebied dat bestaat uit twee locaties in de directe nabijheid van het winkelcentrum Parkwijk. De locatie Kop Amaliapark wordt globaal begrensd door de Eerste Westerparklaan in het westen, De Monarchvlinderlaan in het noorden, het Amaliapark in het oosten en de busbaan Parkwijk in het zuiden. De grens van de locatie Verlengde Houtrakgracht wordt globaal gevormd door De Eerste Oosterparklaan in het noorden, De Verlengde Houtrakgracht in het oosten, De Groene Dijk in het zuiden en particuliere gronden van het perceel Groenedijk 30 in het westen.

Het doel van het uitwerkingsplan is het planologisch en juridisch mogelijk maken van de stedenbouwkundige afronding van het centrum gebied van Parkwijk en heeft betrekking op de volgende ontwikkelingen in de wijk Parkwijk:

  • Woningen, kinderopvang op de locatie Kop Amaliapark en een haalbaarheidsonderzoek naar een bedrijvenverzamelgebouw voor starters op deze locatie;

  • Een Islamitisch centrum, een jongerenaccommodatie, een gymzaal en woningen op de locatie Verlengde Houtrakgracht.

Inzien

Het uitwerkingsplan en vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 31 maart 2011 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met woensdag 11 mei ter inzage bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude)

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32a

    Open van maandag 13.00–17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging van 31 maart 2011 tot en met 11 mei 2001 kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven