Ontwerpbestemmingsplan Tweede Herziening Buitengebied 2010

Overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Awb geven burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen a/d Rijn kennis van het Ontwerpbestemmingsplan Tweede Herziening Buitengebied 2010.

Wat houdt het plan in?

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is het tot stand brengen van een adequate planologische regeling die de voorwaarden schept voor ontwikkeling van het perceel Heimansbuurt 1. Op het perceel worden oude bedrijfsgebouwen gesloopt. Daarvoor in de plaats wordt een woongebouw dat deels gebruikt kan worden als recreatieverblijf (bed and breakfast) gerealiseerd. De molen op het perceel blijft behouden.

Ter inzage

Iedereen kan het Ontwerpbestemmingsplan vanaf 31 maart 2011 gedurende zes weken inzien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor meer informatie over het Ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Officemangement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling telefoon 0172-465 641.

Hoe kunt u reageren?

In voornoemde periode kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen op het Ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk Ontwerpbestemmingsplan het gaat. Uw reactie moet uiterlijk 11 mei 2011 door de gemeente ontvangen zijn.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemangement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 0172-465 641.

Procedure

Als u een reactie heeft gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan kunt u nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Naar boven