Vestiging voorkeursrecht Selissen en omgeving

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van artikel 6, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend in hun vergadering van 29 maart 2011 te hebben besloten de raad van de gemeente Boxtel voor te stellen op grond van artikel 5 Wvg aanvullende gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing is een aanvulling op het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel van 1 maart 2011. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als ‘Selissen e.o’. Het besluit van burgemeester en wethouders treedt, voor wat betreft de aanvullende gronden, in werking één dag na publicatie in de Staatscourant, te weten 31 maart 2011.

Ter inzage

Het collegebesluit ligt met verdere bijbehorende kadastrale tekeningen en een lijst van de aanvullende percelen met aanduidingen en relevante gegevens met ingang van 31 maart 2011 ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur. De stukken kunnen ook worden ingezien buiten deze tijden na een telefonische afspraak met mevrouw F. Verstraten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, (0411) 65 52 39. De stukken liggen ook ter inzage in de bibliotheek aan de Burgakker 4 in Boxtel.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit, worden belanghebbende in de gelegenheid gesteld om schriftelijk en/of mondeling hun zienswijzen naar voren te brengen tegen ons voorstel. Schriftelijk kunt u zienswijzen indienen vanaf 31 maart 2011 tot en met 14 april 2011 bij de gemeenteraad van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw F. Verstraten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 65 52 39.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken na deze publicatie in de Staatscourant bij de burgemeester en wethouders van Boxtel een bezwaarschrift indienen tegen het genomen besluit. Het bezwaarschrift kunt u sturen naar Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Indien belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de president van de arrondissementsrechtbank te ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Boxtel, 30 maart 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel,

de secretaris,

J.K. Fraanje.

De burgemeester,

F.H.J.M. van Beers.

Naar boven