Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder Kasteelweg 1

Het college van Heerde maakt ingevolge het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend dat zij het voornemen heeft een hogere grenswaarde van 50 dB vast te stellen voor het wegverkeerslawaai voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel Kasteelweg 1 te Heerde.

Het verzoek daartoe is gedaan in het kader van de voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch Gebied, 67e herziening (Kasteelweg 1)’.

Het ontwerpbestemmingsplan omvat een juridisch planologische regeling ten behoeve van de bouw van een vrijstaande woning, naast de bestaande woning, in ruil voor de sloop van de aanwezige noodwoning met alle schuren, op het perceel Kasteelweg 1 te Heerde.

Uit het akoestisch onderzoek van 1 februari 2011, projectnummer 303135, uitgevoerd door Grontmij Nederland B.V., is gebleken dat de geluidsbelasting ter plaatse van het in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen bouwblok vanwege het wegverkeerslawaai van de Zwolseweg hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Het college is daarom voornemens een hogere grenswaarde van 50 dB vast te stellen.

Inzagetermijn

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen (tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan) met ingang van 30 maart 2011 gedurende zes weken (tot 11 mei 2011) voor iedereen ter inzage bij de balie Vergunningen in het gemeentehuis van Heerde op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Ook is het gedurende deze termijn voor iedereen mogelijk zijn of haar zienswijze mondeling naar voren te brengen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met mevrouw B. Bruggeman van het team Ontwikkeling, telefoon 0578-699446.

Heerde, 29 maart 2011

Het college voornoemd.

Naar boven