Bestemmingsplan Kom Sinderen, locatie Kromkamp e.o.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 17 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Kom Sinderen, locatie Kromkamp e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op het opnemen van een maatvoeringsaanduiding op één kavel, waar in het ontwerpbestemmingsplan nog geen maatvoering was opgenomen.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kom Sinderen, locatie Kromkamp e.o.’ ligt van 31 maart 2011 tot en met 11 mei 2011 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30−12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00−17.00 uur; maandag van 17.00−19.00 uur) kan het besluit en het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het vastgestelde bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied van het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ligt aan de zuidwestzijde van de kern Sinderen en heeft betrekking op het perceel van Kromkamp B.V., Aaltenseweg 20 en het omliggende openbare gebied en een gedeelte van de aansluitende agrarische gronden. Aan de noord- en oostzijde wordt het plangebied begrensd door de bebouwing van de Kapelweg 56 t/m 62, Sinderenseweg 110 en 112 en Aaltenseweg 18. Aan de zuid- en westzijde wordt het plangebied begrensd door agrarische percelen. Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om woningbouw mogelijk te maken op het bovengenoemde perceel. Daarnaast wordt een gedeelte ingericht als speelveld.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt; – eenieder die bedenkingen heeft tegen het onderdeel, dat bij de vaststelling is gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt inwerking op 12 mei 2011, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven