Onherroepelijk geworden bestemmingsplannen gemeente Epe

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat de volgende bestemmingsplannen onherroepelijk zijn geworden:

Bestemmingsplan ‘Oosterhof-Zuid’ en exploitatieplan ‘Oosterhof-Zuid’

Op 2 juli 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Oosterhof-Zuid’ vastgesteld. Op dezelfde datum heeft de gemeenteraad het exploitatieplan ‘Oosterhof-Zuid’ gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan is een globaal plan met uitwerkingsplicht (art. 3.6 lid 1 sub b Wro) en voorziet op termijn in de bouw van ongeveer 80 woningen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de percelen langs de Eierstreekweg en de Zichtstede in het zuiden; de bebouwing aan de Wanstede en Haalstede in het noorden; de agrarische percelen in het oosten en een woonperceel en een agrarisch perceel in het westen. Het exploitatieplan biedt de grondslag voor het publiekrechtelijk kostenverhaal van het bestemmingsplan ‘Oosterhof-Zuid’.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Oosterhof-Zuid’ en het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan ‘Oosterhof-Zuid’ hebben met ingang van 15 juli 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Raad van State. Op 8 december 2010 heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dit beroep ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn daarmee onherroepelijk geworden.

Bestemmingsplan ‘Buitengebied, Poelweg 2, Vaassen’

Dit bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling voor de uitbreiding van de rijhal gelegen aan de Poelweg 2 te Vaassen.

Het op 23 september 2010 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan heeft met ingang van 27 oktober 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen en is op 8 december 2010 onherroepelijk geworden. U kunt het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor deze link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.VAA001PoelwegHip-VBP1

Bestemmingsplan "Functieverandering Apeldoornseweg – Waterstraat"

Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor de verandering van twee agrarische bedrijven naar woondoeleinden, waarbij in ruil voor de sloop van alle agrarische bedrijfsgebouwen, naast de herbouw van de twee bestaande bedrijfswoningen, één nieuwe woning wordt teruggebouwd.

Het op 25 november 2010 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan heeft met ingang van 15 december 2010 zes weken voor eenieder ter inzage gelegen en is op 26 januari 2011 onherroepelijk geworden. U kunt het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor deze link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG001Waterstr-VBP1

Bestemmingsplan ‘Eekterveld’

Dit bestemmingsplan bevat het gehele bedrijventerrein en is precies zo groot als de ruimte die in het bestemmingsplan Buitengebied hier is opengelaten. Dit bestemmingsplan richt zich op het bestaande bedrijventerrein en voorziet dit gebied van een actuele ruimtelijk-juridische regeling. Dit bestemmingsplan dezoneert het bedrijventerrein Eekterveld. Het op 25 maart 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan heeft met ingang van 12 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen.

Tegen de gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan is beroep ingesteld. Op 16 februari 2011 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dit beroep ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden.

Bestemmingsplan ‘Daams’ Molen, te Vaassen’

Dit bestemmingsplan betreft de uitwerking van de structuurvisie centrum Vaassen zoals die op 14 mei 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld en bevat de planologisch-juridische regeling om het ophogen van de molen mogelijk te maken. Het op 14 januari 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan heeft met ingang van 3 maart 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen.

Tegen de gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan is beroep ingesteld. Op 2 maart 2011 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dit beroep ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden.

De onherroepelijk geworden bestemmingsplannen liggen permanent ter inzage op werkdagen van 08.00–12.00 uur (op woensdag van 8.00–20.00 uur) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. De bestemmingsplannen zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’

Epe, 29 maart 2011

Naar boven