Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van 15 maart 2011 nr. BJZ2011040408, tot wijziging van de Regeling gefluoreerde broeikasgassen en gereguleerde stoffen koelinstallaties, de Regeling gefluoreerde broeikasgassen brandbeveiligingssystemen en de Regeling gefluoreerde broeikasgassen hoogspanningsschakelaars in verband met de vaststelling van vergoedingen voor examens (wijzigingen in verband met de vergoedingen voor examens)

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 4, eerste tot en met derde lid, van het Besluit gefluoreerde broeikasgassen milieubeheer en artikel 6 van het Besluit ozonlaagafbrekende stoffen milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 7, vierde lid, en artikel 17, tweede lid, van de Regeling gefluoreerde broeikasgassen en gereguleerde stoffen koelinstallaties vervalt de zinsnede ‘in het kalenderjaar 2010’.

ARTIKEL II

In artikel 7, vierde lid, en artikel 18, tweede lid, van de Regeling gefluoreerde broeikasgassen brandbeveiligingssystemen vervalt de zinsnede ‘in het kalenderjaar 2010’.

ARTIKEL III

In artikel 7, vierde lid, en artikel 17, tweede lid, van de Regeling gefluoreerde broeikasgassen hoogspanningsschakelaars vervalt de zinsnede ‘in het kalenderjaar 2010’.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 15 maart 2011

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

TOELICHTING

Deze regeling (hierna: wijzigingsregeling) strekt tot een identieke wijziging van de volgende drie regelingen:

  • a. de Regeling gefluoreerde broeikasgassen en gereguleerde stoffen koelinstallaties;

  • b. de Regeling gefluoreerde broeikasgassen brandbeveiligingssystemen;

  • c. de Regeling gefluoreerde broeikasgassen hoogspanningsschakelaars.

Deze regelingen bevatten eisen voor de examinering en diplomering van personen die werkzaamheden verrichten waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen kunnen vrijkomen. Op grond van de oorspronkelijke regelingen was de Minister verplicht jaarlijks de hoogte van de voor de examens en herexamens verschuldigde vergoedingen vast te stellen. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat de vergoedingen niet jaarlijks wijzigen. De wijzigingsregeling strekt er toe de hoogte van de in de regelingen neergelegde vergoedingen alleen dan aan te passen, indien deze daadwerkelijk wijzigen. Dit voorkomt onnodige administratieve lasten.

Vorenstaande laat onverlet dat de exameninstellingen de Minister jaarlijks een voorstel moeten doen voor de hoogte van de verschuldigde vergoeding voor het volgende kalenderjaar (artikel 7, derde lid, van de genoemde regelingen). Indien dit voorstel afwijkt van de in de betreffende regeling vastgestelde vergoeding, kan de Minister het geldende tarief, genoemd in artikel 7, vierde lid, van deze regelingen aanpassen.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

Naar boven