Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen ‘Zomerdijk’ en ‘Verruiming geluidzone bedrijventerrein Zwartsluis’ en vaststelling hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland op 3 maart 2011 heeft besloten de bestemmingsplannen ‘Zomerdijk’ en ‘Verruiming geluidzone bedrijventerrein Zwartsluis’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Verruiming geluidzone’ en de motivering daarvoor zijn te vinden in de Toelichting onder de paragraaf ‘Zienswijzen’. De wijzigingen ten opzichte van ontwerpbestemmingsplan ‘Zomerdijk’ en de motivering daarvoor zijn te vinden in de ‘Nota van Zienswijzen bestemmingsplan Zomerdijk’.

Het bestemmingsplangebied voor ‘Zomerdijk’ beslaat grotendeels de omgeving van de Zomerdijk tussen Het Singel/Provinciale weg en het Meppelerdiep. Het bestemmingsplan is bedoeld om het geldende plan uit 1956 te actualiseren en heeft voornamelijk een conserverend karakter. De belangrijke ontwikkelingen die mogelijk worden gemaakt in dit plan zijn de bouw van 6 woningen aan de Zomerdijk 26–30, de vestiging van een logiesvoorziening aan de Zomerdijk 90 en de wijziging van de geluidzone van het industrieterrein Meppelerdiep/Zomerdijk. Het bestemmingsplan ‘Verruiming geluidzone bedrijventerrein Zwartsluis’ is bedoeld om de geluidzone van bedrijventerrein Meppelerdiep en een aantal bedrijven aan de Zomerdijk wettelijk vast te leggen. De zone wordt verruimd ten opzichte van de eerder vastgelegde zone om deze in overeenstemming te brengen met de huidige situatie en enige uitbreidingsmogelijkheid voor bedrijven te bieden. Buiten deze geluidzone mag de geluidbelasting niet hoger dan 50 dB(A) zijn.

Als gevolg van de wijziging van de geluidzone van bedrijventerrein ‘Meppelerdiep/Zomerdijk’ in de bestemmingsplannen ‘Zomerdijk’ en ‘Verruiming geluidzone bedrijventerrein Zwartsluis’ is voor een aantal woningen binnen die zone een hogere grenswaarde vastgesteld. Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder op 22 maart 2011 hogere grenswaarden vastgesteld voor woningen aan de Zomerdijk (25, 27, 31, 33, 35, 37, 41, 43, 45, 48, 50, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 71, 72, 73, 74, 94 C/D/F/G, 96, 98, 100, 102, 104, 106), Dikkerstraat (1, 3, 5, 7, 9) en Koningshof (1 t/m 20). Dit besluit is een wijziging ten opzichte van het hogere waardebesluit van 18 januari 2011, waarin ook Zomerdijk 80 was begrepen. Het besluit is gewijzigd als gevolg van de gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan ‘Zomerdijk’ met betrekking tot deze woning.

De bestemmingsplannen en alle bijbehorende stukken en het hogere waardebesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 31 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook zijn de bestemmingsplannen in te zien op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a). belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland;

  • b). belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c). belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven