Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 21 maart 2011, nr. DWJZ/JBA&J-3056444, houdende wijziging van de Mandaatregeling VWS en de Volmachtregeling VWS

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

De Mandaatregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vernummering van het tweede tot en met het vierde lid tot het derde tot en met het vijfde lid, wordt in artikel 14 een lid ingevoegd, luidende:

  • 2. In afwijking van artikel 10 heeft de Directeur Wetgeving en Juridische Zaken machtiging op het werkterrein van de Directies Langdurige Zorg; Curatieve Zorg; Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie; Geneesmiddelen en Medische Technologie; Maatschappelijke Ondersteuning, en Sport ten aanzien van verweerschriften en beroepschriften in administratiefrechtelijke procedures, gericht tot een administratieve rechter en ten aanzien van het verlenen van machtigingen ten behoeve van het vertegenwoordigen van de Minister in administratiefrechtelijke procedures bij de administratieve rechter.

B

In artikel 15 wordt ‘Directeur Voorlichting en Communicatie’ vervangen door: Directeur Communicatie.

C

In artikel 16, derde lid, wordt de zinsnede ‘als bedoel in artikel 14, eerste en tweede lid’ vervangen door: als bedoeld in artikel 14, eerste en derde lid.

ARTIKEL II

De Volmachtregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 10, eerste lid, onderdelen i en p, wordt ‘Den Engh’ vervangen door: Almata.

B

In artikel 15 wordt ‘artikel 10, tweede lid,’ vervangen door: artikel 10, derde lid.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

Artikel I, onderdeel A

Bij wijze van pilot zal de afhandeling van bestuursrechtelijke beroepen op het werkterrein van een aantal directies tijdelijk geschieden door de Directie Wetgeving en Juridische Zaken. Deze bevoegdheid komt in het algemeen op grond van artikel 14, eerste lid, van de Mandaatregeling VWS toe aan de Secretaris-Generaal, de Directeuren-Generaal van het kernministerie en de functionarissen genoemd in artikel 10, eerste lid, onder b tot en met g van de Mandaatregeling VWS, ieder voor zijn eigen werkterrein.

In aanvulling hierop wordt de Directeur Wetgeving en Juridische Zaken in het kader van de pilot gemachtigd tot het opstellen van verweerschriften en beroepschriften en tot het machtigen van personen die de Minister vertegenwoordigen in bestuursrechtelijke procedures op het werkterrein van de aangeduide directies.

De bij de pilot betrokken directies zijn de Directie Langdurige Zorg; de Directie Curatieve Zorg; de Directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie; de Directie Geneesmiddelen en Medische Technologie; de Directie Maatschappelijke Ondersteuning, en de Directie Sport.

Na afronding van de pilot zal de Mandaatregeling VWS opnieuw worden aangepast en de oorspronkelijke bevoegdhedenverdeling worden hersteld.

Artikelen I, onderdeel B, en II

Van de gelegenheid is tevens gebruik gemaakt om zowel de Mandaatregeling VWS als de Volmachtregeling VWS aan te passen aan de huidige situatie en een redactioneel gebrek te herstellen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven