Ontwerpbestemmingsplan Zaanse Schans e.o. (NL.IMRO.0479.STED3752BP-0204.GML)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 31 maart 2011 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 11 mei 2011) voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Zaanse Schans e.o. met bijbehorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied Zaanse Schans e.o en omvat globaal Kalverpolder, Zaanse Schans, Haaldersbroek en Gorteshoek. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • o de gemeente Wormerland in het noorden en oosten;

  • o de Braaksloot, Leeghwaterweg en Hoogstraat in het zuiden;

  • o de Zaan en de westgrens van het beschermd dorpsgezicht Gortershoek in het westen.

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan Zaanse Schans e.o. is om een actueel planologisch/juridisch kader te bieden voor:

  • het behouden en versterken van de woon-/werkfunctie,

  • het behouden en versterken van de bijzondere cultuurhistorische en natuurlijke waarden in het gebied en

  • de in dat kader gewenste ontwikkelingen en het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan Zaanse Schans e.o met bijbehorende stukken ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl onder het thema ‘Wonen, leven en werken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk en bij de balie van Klantcontact Vergunningen op het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam. Openingstijden: maandag–woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30−19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Inloopbijeenkomst: Op dinsdag 5 april 2011 wordt van 19.00–21.00 uur over het ontwerpbestemmingsplan, gelijktijdig met de Ontwerpwelstandsparagraaf Zaanse Schans, een inloopbijeenkomst georganiseerd in Wijksteunpunt De Boed, Willem Dreeslaan 1,1544 SB Zaandijk.

Zienswijze: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zaanse Schans e.o’. Er kunnen géén schriftelijke zienswijzen per e-mail ingediend worden. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan, bij voorkeur tussen 10.00 en 12.00 uur, contact worden opgenomen met K.Oosterhuis-Runia van de afdeling bestemmingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandijk, 30 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.

Naar boven