Vaststelling bestemmingsplan ‘Stevensstraat Moordrecht’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met de afdelingen 3.6 en 3.7 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad van Zuidplas het bestemmingsplan Stevensstraat Moordrecht op 1 maart 2011 gewijzigd heeft vastgesteld.

Begrenzing

Het plangebied is gelegen in het westelijk deel van Moordrecht en sluit aan op de Middelweg.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 73 grondgebonden woningen en 16 appartementen op de locatie Stevensstraat (hoek Schaepmanstraat) te Moordrecht.

Voor herontwikkelingsprojecten moeten specifiek welstandscriteria worden vastgesteld die voor onderhaving project zijn opgenomen in een beeldkwaliteitplan dat als bijlage bij de stukken ligt. Dit beeldkwaliteitplan is ook op 1 maart 2011 door de gemeenteraad vastgesteld.

Ambtshalve aanpassing

De gewijzigde vaststelling ziet op een ambtshalve aanpassing. Ten behoeve van de leesbaarheid van het bestemmingsplan (regels en verbeelding) is de verspringing van de voorgevellijn in de bouwvlakken vastgelegd. In het ontwerp was dit geregeld in de regels.

Terinzagelegging

Met ingang van 31 maart 2011 liggen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1892.Stevensstraat-Va01. Het plan is ook te downloaden vanaf de .FTP server van de gemeente http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/ onder nummer NL.IMRO.1892.Stevensstraat-Va01. Op de website van de gemeente Zuidplas www.zuidplas.nl is het plan tevens als .pdf-bestand in te zien onder de button ‘plannen en projecten’, bestemmingsplannen in voorbereiding Moordrecht.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen hebben ingediend beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u geen zienswijzen hebt kunnen indienen maar wel kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest of als u het niet eens bent met de gewijzigde vaststelling, kunt u ook beroep instellen. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Nieuwerkerk aan den IJssel, 30 maart 2011

Naar boven