Vaststelling bestemmingsplan VUmc CCA en besluit inzake het verhaal van de kosten van grondexploitatie VUmc CCA

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 16 maart 2011, nummer 42/206, het bestemmingsplan VUmc CCA vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum en nummer heeft de gemeenteraad voorts besloten geen grondexploitatieplan vast te stellen, daar er in het onderhavig geval geen verhaalbare kosten aanwezig zijn.

Het bestemmingsplan VUmc CCA en het besluit inzake het verhaal van de kosten van grondexploitatie liggen met bijbehorende stukken met ingang van 31 maart 2011 ter inzage op hierna genoemde adressen, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

  • Loket Tripolis van stadsdeel Zuid, Burgerweeshuispad 301, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen

Bestemmingsplan

De begrenzing van het plangebied wordt bepaald door de contour van het bestaande Cancer Center Amsterdam van het VU medisch centrum. Het plangebied is gelegen ten noorden van de gebouwen van het VU medisch centrum, het ligt naast de oprit naar de ringweg A10 en aan de Amstelveenseweg. Beoogd wordt te voorzien in een tijdelijke planologische regeling middels een voorlopige bestemming voor de bestaande bebouwing en het huidig gebruik.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 1 april 2011 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een belanghebbende kan met ingang van 1 april 2011 gedurende zes weken, beroep tegen het besluit geen grondexploitatieplan vast te stellen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit inzake het verhaal van de kosten van grondexploitatie treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 30 maart 2011

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

E.E. van der Laan,

burgemeester.

Naar boven