Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van donderdag 24 maart 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied ‘ voorziet in de juridische regeling voor vier deelgebieden, namelijk deelgebied Noord (omgeving Fort aan de Buurtsteeg), deelgebied West (ten zuiden van de Dijkstraat), deelgebied Oost (omgeving de Hellen en ten zuiden van de Grift) en deelgebied Zuid (omgeving Middelbuurtseweg). Het plangebied is ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan gewijzigd. De plangrens aan de zuidkant van deelgebied Noord is naar de overkant van de rijksweg A12 opgeschoven. En een gedeelte van het Benedeneind en het Geldersbenedeneind maken geen deel meer uit van het plangebied.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan beschrijft voornamelijk de huidige situatie, het bestaande beleid en de mogelijkheden die in de nu geldende bestemmingsplannen beschreven staan.

Een belangrijke beleidskeuze hierbij is het behouden van waarden op het gebied van natuur, ecologie, landschap en cultuurhistorie. Het plan biedt geen ruimte voor het rechtstreeks mogelijk maken van grote ontwikkelingen. Wel is het bijvoorbeeld mogelijk via een wijzigingsplan voormalige agrarische bedrijven (gedeeltelijk) een andere bestemming te geven.

Mede naar aanleiding van de ingediende inspraak- en vooroverlegreacties tegen het voorontwerpbestemmingsplan is het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd. De commentaarnota waarin deze wijzigingen zijn opgenomen maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en het ontwerpraadsbesluit liggen met ingang van donderdag 24 maart gedurende 6 weken (dus tot en met 4 mei) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Zowel op de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) als op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0345.BPbuitengebied-ow01 kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien. Op de website van de gemeente Veenendaal is het plan te vinden onder ‘Bestuur en organisatie/Bekendmakingen’, rubriek Mededeling.

Reageren

Tot en met 4 mei kan eenieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit naar keuze schriftelijk, via de e-mail of mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

E-mail

Uw zienswijze kunt u richten aan de raad van de gemeente Veenendaal en sturen aan: info@veenendaal.nl.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M.G. Wassenaar, afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 53 87 26.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerpbestemmingsplan kunt u eveneens contact opnemen met mevrouw M.G. Wassenaar van de afdeling Beleid en Ontwikkeling.

Naar boven