Ontwerpbesluit omgevingsvergunning faseringsstroken A28

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de voorschriften van de bestemmingsplannen ‘Soesterberg Oost’ en ‘Landelijk Gebied 1994’ voor het aanleggen van faseringsstroken in het kader van onderhoudswerkzaamheden aan de A28, registratienummer 753638/WABO-2010-0070.

Door het intensieve gebruik van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort is de A28 aan onderhoud toe. Om de huidige verkeerscapaciteit (2x2 rijstroken) en doorstroming te waarborgen gedurende de onderhoudsperiode, is het faseren van verkeer noodzakelijk. Faseren houdt in dat het verkeer tijdelijk verschoven wordt zodat de bestaande rijbanen vrijkomen voor onderhoud. Om dit mogelijk te kunnen maken worden faseringsstroken aangelegd.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Inzage en zienswijze

Voor een definitieve beslissing wordt genomen, is een ieder bevoegd binnen een termijn van zes weken, van donderdag 24 maart 2011 tot en met woensdag 4 mei 2011 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gemotiveerde schriftelijke of mondelinge zienswijzen tegen het ontwerp van de beschikking naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Soest.

De op het ontwerpbesluit betrekking hebbende stukken liggen gedurende diezelfde termijn ter inzage, dagelijks van 8.30–13.00 uur en op donderdag van 8.30–20.00 uur in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen op www.soest.nl/bestemmingsplannen (in de linkerkolom onder het kopje ‘omgevingsvergunningen’). Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer Phielix van het team Vergunning & Handhaving (telefoonnummer 035-6093620). Dit kan ook tijdens de informatieavond op 28 maart. U kunt geen zienswijze indienen via e-mail.

Informatieavond

Op 28 maart van 19.00 tot 22.00 uur is er in Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg, een informatieavond van Rijkswaterstaat. Hier is ook Gemeente Soest aanwezig. U kunt op deze avond ook mondeling uw zienswijze indienen.

Procedure verbreding A28

De omgevingsvergunning is alleen bedoeld om de onderhoudswerkzaamheden aan de A28 uit te kunnen voeren en niet voor de definitieve verbreding van de snelweg. Zienswijzen die zich richten tegen de openstelling van een derde rijstrook, kunnen niet bij de gemeente worden ingediend. Hiervoor heeft Rijkswaterstaat op 18 maart een Ontwerp Wegaanpassingsbesluit (OWAB) gepubliceerd. U kunt uw zienswijze hierover nog tot 28 april 2011 kenbaar maken bij het Centrum Publieksparticipatie. Meer informatie hierover vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/spoedaanpak. Elders in deze krant vindt u informatie van Rijkswaterstaat over het onderhoud en de verbreding.

Naar boven