Ontwerpbestemmingsplan Rivierdijk 182

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat met ingang van 25 maart 2011 het ontwerp bestemmingsplan Rivierdijk 182 ter inzage ligt. Gedurende zes weken, dus tot 6 mei 2011 kan eenieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Beleid en regelgeving → Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Milieu → Bestemmingsplannen (bestemmingsplannen in procedure).

Plangebied

Het plangebied ligt buitendijks aan de Rivierdijk. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de rivier de Beneden Merwede en het Watertorenterrein, aan de oost- en westzijde door woningen en aan de noordzijde door de Rivierdijk.

Inhoud bestemmingsplan

De eigenaar van het perceel Rivierdijk 182 heeft het voornemen om de bestaande woning te slopen en te vervangen door twee-onder-één-kap-woningen. Het bouwplan past niet in het vigerende bestemmingsplan en de initiatiefnemer wil niet wachten totdat het bestemmingsplan ‘Watertorenterrein en Rivierdijk 2–338’ onherroepelijk is. Met initiatiefnemer wordt al een aantal jaar gesproken over het planologisch mogelijk maken van zijn bouwplan. Om die reden is er in overleg met de initiatiefnemer voor gekozen om mee te werken aan zijn voornemen door het opstellen van een bestemmingsplan. De kosten hiervoor komen voor zijn rekening. Met het onderhavige bestemmingsplan wordt de voorgestelde ontwikkeling in juridisch-planologisch opzicht mogelijk gemaakt.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken op de genoemde website of aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 963.

Naar boven