Heroverwegingsbesluit met gedeeltelijke onthouding bestemmingsplan Kom Maurik 2005

De Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft op 10 maart 2011 een heroverwegingsbesluit genomen over het bestemmingsplan Kom Maurik 2005.

Wat is er besloten?

Met het bestemmingsplan wordt het hele dorp voorzien van 1 actueel bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is op 13 juni 2008 gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Gelderland. Tegen deze goedkeuring is beroep ingesteld bij de Raad van State. Deze heeft het goedkeuringsbesluit gedeeltelijk vernietigd. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben met dit besluit alsnog geen goedkeuring gegeven aan de bestemming ‘Agrarische doeleinden’ in de dijkzone.

Hoe kunt u het besluit bekijken?

Het besluit van GS ligt van donderdag 24 maart 2011 tot en met woensdag 4 mei 2011 ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik (dagelijks open van 9 tot 12 uur). Het besluit van GS is ook te bekijken via www.buren.nl.

Hoe kunt u uw mening laten weten?

Tegen het heroverwegingsbesluit kunt u beroep instellen als u:

  • Eerder (op tijd) bedenkingen tegen de goedkeuring van dat plandeel hebt ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • Belanghebbend bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was op tijd bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Een beroepschrift moet binnen zes weken worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van GS treedt pas hierna in werking. Als u een beroep kunt instellen, kunt u daarnaast een voorlopige voorziening aanvragen bij de Raad van State. Als u dat doet, treedt het besluit niet in werking voordat over de voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen.

Naar boven