Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Markelo-West’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van de gemeentelijke inspraakverordening bekend dat met ingang van 24 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Markelo-West’.

Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan.

Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd.

Het plan heeft betrekking op het deel van de bestaande kern Markelo dat is gelegen ten westen van de Rijssenseweg, de Prinses Irenestraat en de Prinses Beatrixstraat. De overige grenzen van het plan sluiten aan op de grenzen van de bestemmingsplannen die gelden in het buitengebied, met uitzondering van enkele gronden die hoofdzakelijk een stedelijk gebruik kennen in plaats van een agrarisch gebruik (o.a. langs de Bergweg en de Holterweg).

Het voorontwerp (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het voorontwerpbestemmingsplan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.KNxMKLxACTxMaWest-VO10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.KNxMKLxACTxMaWest-VO10

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden over het voorontwerp schriftelijk of mondeling (op afspraak) een inspraakreactie kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Inloopbijeenkomst

Met betrekking tot bovengenoemd voorontwerpbestemmingsplan, zal op dinsdag 12 april 2011 een inloopbijeenkomst worden gehouden van 16.00 tot 20.00 uur uur in ‘’t Wapen van Markelo’, Grotestraat 1 te Markelo. Tijdens deze inloopbijeenkomst bestaat de mogelijkheid om informatie in te winnen over de inhoud van het plan en een schriftelijke reactie over het voorontwerp kenbaar te maken.

23 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. J.H.A. Goudt,

burgemeester.

A.J. Kranenberg,

loco-secretaris.

Naar boven