Vastgesteld projectbesluit en bouwvergunning ten behoeve van de Prins Bernhardschool op de locatie Ambachtsherenlaan/Osylaan (Schoutenhoek) ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.11 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 15 februari 2011 het projectbesluit inzake het plaatsen van een onderwijsgebouw ten behoeve van de Prins Bernhardschool op de locatie Ambachtsherenlaan/Osylaan (Schoutenhoek) gewijzigd hebben vastgesteld. Daarbij heeft het college besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Ook hebben burgemeester en wethouders een bouwvergunning voor dit bouwplan verleend. De collegebesluiten en bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 maart 2011, totdat de beroepstermijn is verstreken, voor iedereen ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting

De nieuwbouw van de Prins Bernhardschool op de locatie Ambachtsherenlaan/Osylaan (Schoutenhoek) is ter vervanging van de bestaande Prins Bernhardschool op de locatie Osylaan 10. Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit twee bouwlagen en is circa 9 meter hoog. Het gebied rond de school zal deels worden ingericht als speelterrein. Hier zal ook de fietsenstalling van de school worden geplaatst.

Voor de motivering van het besluit wordt verwezen naar de bij het projectbesluit behorende ruimtelijke onderbouwing.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning

De ‘Ruimtelijke onderbouwing Schoutenhoek Prins Bernhardschool Zoetermeer’ is op onderdelen geactualiseerd, ten opzichte van de ruimtelijke onderbouwing die bij het ontwerpbesluit ter visie heeft gelegen. Bij de vaststelling zijn in de volgende onderdelen wijzigingen aangebracht:

  • paragraaf 1.4 Geldend bestemmingsplan;

  • paragraaf 2.2 Projectomschrijving;

  • paragraaf 3.2 Provinciaal beleid;

  • paragraaf 3.4 Gemeentelijk beleid;

  • paragraaf 4.3 Luchtkwaliteit;

  • paragraaf 4.5 Water;

  • paragraaf 5.2 Verkeer en parkeren;

  • paragraaf 6.1 Maatschappelijke uitvoerbaarheid;

  • Bijlage II.

Daarnaast is een aantal redactionele aanpassingen ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning aangebracht.

Instellen van beroep bij de Rechtbank ’s-Gravenhage

Met ingang van 25 maart 2011 kan er gedurende een termijn van zes weken tegen het projectbesluit en de bouwvergunning beroep worden ingesteld bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit en/of de ontwerpbouwvergunning bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Awb tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht inzake het ontwerpprojectbesluit en/of de ontwerpbouwvergunning;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders hebben aangebracht bij de vaststelling van het projectbesluit en de bouwvergunning ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning.

Met ingang van 25 maart 2011 kan er gedurende een termijn van zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage.

Beroepschriften kunt u richten aan de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden de besluiten niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening kunt u richten aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. Het projectbesluit en bouwvergunning met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.PB00007-0003. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.PB00007-0003.

Zoetermeer, 24 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven