Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Zeist West en Utrechtseweg Noord’

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het plangebied Zeist West en Utrechtseweg Noord.

Het plangebied omvat het westelijk deel van de kern Zeist dat is gelegen ten zuidwesten van de Utrechtseweg en een klein deel van de kern dat is gelegen ten noorden van de Utrechtseweg. Het plangebied herbergt met name naoorlogse uitbreidingen van de kern Zeist. In het plangebied zijn onder meer de volgende gebieden opgenomen:

Brugakker, Couwenhoven, Vogelwijk (inclusief bedrijventerrein Zeist-West), de Clomp (exclusief het winkelcentrum), Griffensteyn, Fazantenlaan e.o., Crosestein, Nijenheim en Utrechtseweg e.o.

Het bestemmingsplan is betrokken in het actualisatieprogramma voor bestemmingsplannen waaraan de gemeente Zeist momenteel werkt. In dit kader heeft het plan een consoliderend karakter; de bestaande (planologische) situatie is het uitgangspunt. Alleen wanneer sprake is van ontwikkelingen die al mogelijk zijn in de geldende bestemmingsplannen en initiatieven waarvoor reeds een separate procedure is doorlopen, zijn deze in de herziening meegenomen. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt dus uitsluitend beoogd om de planologische regelingen en bestemmingen in de bestaande en deels verouderde bestemmingsplannen ‘koud over te zetten’ naar een actueel en digitaal bestemmingsplan.

Het plan ligt momenteel nog niet ter inzage. Het is dus nog niet mogelijk tegen het plan zienswijzen kenbaar te maken. Zodra het plan in het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ex afd. 3.4 Awb wordt gepubliceerd en ter inzage wordt gelegd, is het mogelijk om zienswijzen tegen het plan in te brengen. Wel wordt een aantal onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om in het kader van artikel 3.1.1 Bro advies uit te brengen over het voorontwerpbestemmingsplan.

Mocht u meer informatie wensen over deze vooraankondiging dan kunt u contact opnemen met dhr. Staps van het team Vergunningen, telefoonnummer 14 030.

Naar boven