Bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ en Besluit hogere grenswaarden ‘Realisatie Kersenbaan’

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is op 15 maart 2011 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Gelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) het vastgestelde besluit hogere grenswaarden ‘Realisatie Kersenbaan’ ter inzage. Dit collegebesluit is op 1 maart 2011 genomen.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ voorziet in een gedetailleerde planologisch-juridische regeling voor de 2de fase van de Kersenbaan. Dit bestemmingsplan beslaat het volledige tracé van de Kersenbaan 2de fase, inclusief voet- en fietspaden, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. De Kersenbaan start aan de noordzijde bij de Leusderweg (in het verlengde van de Kersenbaan 1ste fase) en volgt zijn weg in zuidelijke richting, via de rotonde Roethof (Arnhemseweg – Everard Meijsterweg) tot aan de op- en afritten van de A28. Het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ komt in de plaats van de eerdere regeling in het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’ welke door de Raad van State werd vernietigd.

Hogere grenswaarden

Als gevolg van de aanleg van de Kersenbaan wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden. Om de geluidbelasting terug te dringen is gekozen voor het toepassen van stil asfalt en het plaatsen van geluidschermen langs de Kersenbaan (behalve langs de Gerard Doustraat). Na het toepassen van de maatregelen wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB bij 111 woningen, het verzorgingshuis en een school overschreden. Hiervoor zijn hogere grenswaarden vastgesteld.

Procedure

Van donderdag 24 maart tot en met woensdag 4 mei 2011 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ samen met het besluit hogere grenswaarden ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant. Adres: Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Leusderkwartier’) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit hogere grenswaarden staat eveneens op de gemeentelijke website en maakt als bijlage deel uit van het digitale bestemmingsplan.

Beroep

De belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij de gemeenteraad respectievelijk het college kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college kenbaar te maken kan gedurende de hiervoor genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070-426 44 26. De besluiten van de gemeenteraad en het college van Amersfoort treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres.

Naar boven