Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Meerwijk

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Meerwijk met ingang van 25 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Meerwijk’ is een actualisering van de wijken Meerwijk-Oost en Meerwijk-West. Het is vooral een zogenaamd conserverend bestemmingsplan, waarbij uitgegaan wordt van de bestaande situatie en de geldende regeling. Hierop zijn enkele uitzonderingen:

  • Het mogelijk maken van een tweede woning met inrit op het perceel Boterdijk 27.

  • Het vergroten van het bouwblok van het gemeentehuis ten behoeve van het realiseren van een fietsenstalling.

  • De aanduiding maatschappelijk op te leggen bij de schoolwoningen aan de Eendracht.

  • Ruimere mogelijkheden ten aanzien van aan- en uitbouwen.

Het ontwerpbestemmingsplan Meerwijk ligt van 25 maart 2011 tot en met 6 mei 2011 inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.uithoorn.nl.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan terinzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Meerwijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 23 maart 2011

Naar boven