Ontwerpbestemmingsplan Waterstraat 11 te Diessen

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, anterieure overeenkomst

Burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek maken bekend dat met ingang van vrijdag 25 maart 2011 voor iedereen ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder‘Waterstraat 11, Diessen’

U kunt de stukken inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Vrijthof 10 te Hilvarenbeek. Ook kunt u het bestemmingsplan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.hilvarenbeek.nl). Het bestemmingsplan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 5 mei 2011. Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nlvia de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0798.BPWaterstraat11-ON01.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt aan de zuidzijde van de kern Diessen. Het plangebied betreft uitsluitend het perceel Waterstraat 11.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan betreft een herontwikkeling van de locatie Waterstraat 11, Diessen. Op het perceel is momenteel intensieve veehouderij toegestaan. De intensieve veehouderij zal worden gesaneerd. In plaats hiervan zullen 2 ruimte voor ruimte woningen mogelijk worden gemaakt.

Hogere grenswaarde geluid

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (voorkeursgrenswaarde) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Anterieure overeenkomst

Met de initiatiefnemer, de heer A.W.J.M Reijrink is een anterieure overeenkomst afgesloten, zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro). Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt conform artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) voor iedereen gedurende zes weken, tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan, ter inzage.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan aan de gemeenteraad kenbaar maken. U heeft de keuze om dat schriftelijk of mondeling te doen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Hilvarenbeek, Postbus 3, 5080 AA Hilvarenbeek.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de medewerkers van het cluster VRO, bereikbaar via telefoonnummer (013) 505 8300.

Hilvarenbeek, 24 maart 2011

Naar boven