Wet geluidshinder – ontwerpbesluit hogere grenswaarden voor plan Westerdel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor een aantal woningen langs de Westelijke Randweg, Nauertogt en Pieter Zeemanweg te Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder bestemmingsplan Westerdel opgesteld. Dit ontwerpbesluit ligt met ingang van donderdag 24 maart 2011 gedurende zes werken ter inzage in het gemeentehuis van Langedijk, Vroedschap 1, Zuid-Scharwoude. Ook is het ontwerpbesluit hogere grenswaarden digitaal te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (leven in Langedijk – wonen en verkeer – bestemmingsplan Westerdel)

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat zonder het nemen van akoestische maatregelen, 75 woningen niet voldoen aan de voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai van 48 dB vanwege het wegverkeer op de Pieter Zeemanweg, Westelijke Randweg en Nauertogt. Voor de woningen aan de Westelijke Randweg en Nauertogt worden akoestische maatregelen genomen door middel van het aanleggen van ‘stil asfalt’. Hierdoor wordt voor de woningen in plan Westerdel langs de Westelijke Randweg en de Nauertogt een hogere waarde vastgesteld van maximaal 49,6 dB. Voor de Pieter Zeemanweg worden geen akoestische maatregelen genomen. Voor deze woningen wordt een hogere grenswaarde vastgesteld van 52,3 dB.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders van Langedijk. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de behandeld ambtenaar 0226-334621.

Burgemeester en wethouders van Langedijk.

Naar boven