Publicatie gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Leiden Noord 1e herziening

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad op 10 maart 2011 het bestemmingsplan Leiden Noord 1e herziening, gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf maandag 28 maart gedurende zes weken ter inzage.

Toelichting

Het bestemmingsplan Leiden Noord 1e herziening is een partiële herziening van het bestemmingsplan Leiden Noord. Nadat het bestemmingsplan Leiden Noord onherroepelijk is geworden zijn er in het plan een aantal weeffouten geconstateerd. Daarnaast is het bestemmingsplan door Gedeputeerde Staten van Zuid Holland gedeeltelijk niet goedgekeurd en is daarna door de uitspraak van de Raad van State het wel goedgekeurde deel niet volledig in stand gelaten.

Op deze onderdelen is het bestemmingsplan Leiden Noord gerepareerd.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Leiden Noord 1e herziening zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze zijn voor een groot deel het gevolg van ingediende zienswijzen. De belangrijkste wijziging heeft betrekking op het (opnieuw) opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor de locatie Bakker Korffstraat/Lucas van Leydenstraat.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan is als pdf raadpleegbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 28 maart 2011 zes weken ter inzage:

  • in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1), maandag t/m donderdag van 8.30–17.00 uur en op donderdag ook van 17.00–20.00 uur

  • bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Morsweg 1), maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur en vrijdag van 9.00–12.00 uur.

Op verzoek kan de papieren versie gekocht worden bij de informatiebalie van het stadhuis en het Servicepunt Bouwen en Wonen (boek € 15,– en verbeelding € 7,50 per stuk).

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan Leiden Noord 1e herziening. Voorts kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Leiden, maart 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente.

Naar boven