Vaststelling bestemmingsplan ‘Westreenen, Loostraat 40–42’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 14 maart (besluitnr. 2011/II-12) het bestemmingsplan ‘Westreenen, Loostraat 40-42’ heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan ‘Westreenen, Loostraat 40–42’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Loostraat 40 en 42. Het betreft het mogelijk maken van woningbouw op het voormalige HSF terrein (Loostraat 42) en de naastliggende boerderij Goris (Loostraat 40). Om de locatie aan de Loostraat 42 geschikt te maken voor woningbouw heeft bodem- en grondwater sanering plaatsgevonden. Voor de ontwikkeling van beide locaties is één integraal stedenbouwkundigplan ontwikkeld.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Dit betreft:

  • In de toelichting van het bestemmingsplan is in paragraaf 5.3.3 opgenomen dat aan de Loostraat 61A een caravanstalling is gesitueerd. Realisatie van het plan Westreenen betekent geen inperking van de rechten die dit bedrijf in het bestemmingsplan Groessen en Loo heeft.

  • In het bestemmingsplan is in paragraaf 5.2.3 opgenomen dat het geluidsonderzoek Witteveen+Bos, DVN1076-4 (3 januari 2011) is aangevuld.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan met ingang van donderdag 24 maart 2011 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

Informatie

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken behorende bij het bestemmingsplan ‘Westreenen, Loostraat 40–42’ liggen met ingang van donderdag 24 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPLOO003-VS01 en de gemeentelijkeinternetsite www.duiven.nl onder de kop ‘plannen en projecten’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0226/

Voor meer informatie en fysieke inzage in de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar, de heer B. Wouda. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 279 250.

Naar boven