Ontwerp-Structuurvisie gemeente Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2.4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de ontwerp-Structuurvisie voor de gehele gemeente gereed is.

De Structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke inrichting van de gemeente tot 2030. Voor het gemeentebestuur is de structuurvisie een belangrijke leidraad voor het nemen van concrete ruimtelijke beslissingen. Bij een dergelijke beslissing kan een bepaalde ruimtelijke ontwikkeling mogelijk worden gemaakt door bijvoorbeeld het opstarten van een bestemmingsplanprocedure, het beschikbaar stellen van financiële middelen of het sluiten van (bestuurs)overeenkomsten.

De planhorizon van deze Structuurvisie reikt tot 2030. Binnen die termijn moet rekening gehouden worden met een lichte bevolkingskrimp als geheel, maar vooral ook met een daling van de beroepsbevolking door een toenemende vergrijzing. De Structuurvisie is een integraal document met ruimtelijk beleid op hoofdlijnen. In het document wordt onder meer ingegaan op hoe verder te gaan met de reeds in gang gezette woningbouwprojecten, de toekomst van de bedrijventerreinen, de fysieke infrastructuur, de recreatieve potenties van de gemeente en het water en het groen in en rondom de stad en kernen. De eerder opgestelde Toekomstvisie 2025 heeft mede als basis gediend voor deze Structuurvisie.

De Structuurvisie bevat naast de ruimtelijke visie ook een lijst met projecten waarmee de gemeente, samen met andere partijen, de ambities van de visie wil realiseren. In de uitvoeringsparagraaf wordt ingegaan op de realisatie en planning van de projecten.

Ter inzage

De ontwerp-Structuurvisie ligt met ingang van 21 maart 2011 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het Stadskantoor. Daarnaast is de ontwerp-Structuurvisie digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende genoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijke danwel mondelinge zienswijzen tegen de ontwerp-Structuurvisie indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon 0164-277555 of de heer B. Verdonschot, telefoon 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. Weterings, telefoon 0164-277524 of de heer J. van Beek, telefoon 0164-277519.

Uitnodiging

Om u te informeren over de ontwerp-Structuurvisie worden op 11 en 13 april bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Bergen op Zoom en in Halsteren. Nadere informatie over de locatie en het aanvangstijdstip van deze openbare bijeenkomsten zal in de Bergen op Zoomse Bode worden geplaatst. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u geïnformeerd over de Structuurvisie en bestaat er de mogelijkheid om uw zienswijzen in te dienen. U bent van harte uitgenodigd één van deze bijeenkomsten bij te wonen.

Vervolg

Na de terinzageperiode zal de gemeenteraad geïnformeerd worden over de zienswijzen. De gemeenteraad zal worden gevraagd, met inachtneming van de ingediende zienswijzen, de Structuurvisie al dan niet gewijzigd vast te stellen. Ook de definitieve Structuurvisie zal ter inzage worden gelegd. De Structuurvisie is voor de inwoners niet direct bindend. Er zal dan ook geen bezwaar- en beroepsmogelijkheid volgen na de raadsvaststelling.

Bergen op Zoom, 20 maart 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

A.C. Spindler.

Naar boven