Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ‘De Heikant’

Ontwerpbestemmingsplan ‘De Heikant’

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat eenieder in de gelegenheid wordt gesteld om bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 te Groesbeek, kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan omvat:

het terrein van de voormalige locatie ‘Eierhandel Hofmans’ ten noorden van De Horst. Het gebied bestaat uit het perceel gelegen tussen de Hermelijnstraat, Reestraat en Cranenburgsestraat, kadastraal bekend als Groesbeek, sectie P, nummer 00169. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding en biedt een regeling voor de toekomstige situatie waarbij op onderhavige locatie maximaal 91 woningen kunnen worden gebouwd. Er worden zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. In de woonbuurt komen diverse typen woningen, waaronder vrijstaande, halfvrijstaande, patio- en rijwoningen. Tevens biedt het bestemmingsplan ruimte voor de ontwikkeling van een groenstrook ten westen van het terrein.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft samen met het ontwerpbeeldkwaliteitsplan van 8 december 2010 tot en met 18 januari 2011 ter inzage gelegen voor inspraak. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan verstuurd aan de wettelijke overlegpartners. Naar aanleiding van de inspraak en het vooroverleg zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Voor de details wordt verwezen naar hoofdstuk 7 van het ontwerpbestemmingsplan en het bijbehorende inspraakverslag. 

Eenieder wordt met ingang van 23 maart 2011 tot en met 3 mei 2011 in de gelegenheid gesteld om op het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1), bij de afdeling VROM, omgevingsloket, kennis te nemen van het ontwerp van het bestemmingsplan ‘De Heikant’ (en de bijbehorende stukken). Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Opgemerkt wordt, dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan, een ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden in het kader van de Wet Geluidhinder ter inzage ligt. Voor nadere details over dit ontwerpbesluit wordt verwezen naar de publicatietekst onder ‘Ontwerpbesluit hogere waarden De Heikant’.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Heikant’ is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.BPdeheikant-ONW1 en op de gemeentelijke internetsite, www.groesbeek.nl onder plannen en projecten, digitale bestemmingsplannen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. Slotboom, telefoonnummer 024- 39 96 312 of de heer H. Verouden, telefoonnummer 024-39 96 157.

Eenieder kan binnen de genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is nog niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor nadere informatie over het bouwplan kunt u contact opnemen met de cluster Volkshuisvesting en Planologie, telefoonnummer 024-39 96 111.

Ontwerpbesluit hogere waarden ‘De Heikant’

Burgemeester en Wethouders van Groesbeek maken bekend dat zij voornemens zijn om, op grond van hun bevoegdheid ingevolge artikel 110a, lid 1 Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen voor 4 te bouwen woningen aan de Cranenburgsestraat. De 4 woningen maken deel uit van Bestemmingsplan de Heikant, gelegen aan de noordzijde van de Horst.

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken ligt, gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan de Heikant, met ingang vanaf 23 maart 2011 gedurende 6 weken ter inzage op de afdeling VROM van de gemeente Groesbeek.

Belanghebbenden kunnen binnen de genoemde termijn van zes weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit indienen bij Burgemeester en Wethouders van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de heer G. Wagelmans van de afdeling VROM (telefoonnummer 024-39 96 151).

Groesbeek, 11 maart 2011

Namens het college van burgemeester en wethouders,

W. Bodewes,

Hoofd afdeling Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Naar boven