Ontwerpbestemmingsplan Riederbol Bolnes

Er is een nieuw bestemmingsplan in procedure voor het gebied op de hoek van de Generaal Smutsstraat en de De Wetstraat in de wijk Bolnes. Dat is nodig voor de bouw van een nieuw woon- en zorggebouw voor senioren. Vroeger stond op deze plek basisschool De Riederwaard.

Het voorontwerpbestemmingsplan Riederbol Bolnes heeft vanaf 27 augustus tot en met 14 oktober 2010 ter inzage gelegen. Dit was de eerste stap in de procedure. Iedereen mocht in die periode een reactie geven op het plan. Wij hebben een aantal reacties ontvangen. Een samenvatting van deze reacties en een antwoord daarop staan in hoofdstuk 5 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Wij hebben besloten dat het bestemmingsplan nu klaar is voor de volgende stap in de procedure. Het bestemmingsplan heet nu ‘ontwerpbestemmingsplan Riederbol Bolnes’. Het is de start van de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 18 maart 2011 tot en met 28 april 2011:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl/planinprocedure;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 28 april 2011 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met mevrouw Van Kruijssen van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. U kunt haar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag bellen op telefoonnummer 0180-451222. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een concept-reactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Ridderkerk, 17 maart 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk,

de secretaris,

M.H.J.C. Nienhuis-van Doremaele.

De burgemeester,

A. Attema.

Naar boven