Herziening bestemmingsplan ‘Buitengebied’ Westerwijk 6 en 8 te Diessen gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van donderdag 3 februari 2011 herziening bestemmingsplan ‘Buitengebied’ Westerwijk 6 en 8 te Diessen gewijzigd heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit eerder ter inzage lag enkele beperkte wijzigingen aangebracht.

Wijzigingen

  • In de toelichting van het bestemmingsplan wordt opgenomen dat De Nieuwe Erf mag uitbreiden tot maximaal 220 bedden;

  • Het begrip ‘ondersteunende horeca’ wordt in de regels als volgt omschreven: het ondersteunend verkopen van dranken en spijzen voor consumptie ten behoeve van verblijvende gasten die de accommodatie bezoeken in het kader van een binnen de accommodatie plaatsvindende recreatieve hoofdactiviteit. Dit is om te voorkomen dat horeca de hoofdactiviteit wordt;

  • In de toelichting van het bestemmingsplan wordt opgenomen dat de bebouwing op Westerwijk 8 in carrévorm wordt gesitueerd en dat de buitenactiviteiten op het binnenterrein plaats moeten vinden;

  • Het begrip ‘evenement’ wordt toegevoegd aan de regels met de volgende omschrijving: een publieke gebeurtenis op het gebied van cultuur en sport of daarmee gelijk te stellen activiteit;

  • Het begrip ‘groepsaccommodatie’ wordt toegevoegd aan de regels met de volgende omschrijving: een gebouw dat is ingericht en bestemd voor het verlenen van tijdelijk recreatief nachtverblijf aan steeds wisselende groepen van personen;

  • De opmaak (nummering) van artikel 5.2 wordt aangepast zodat de verwijzing in artikel 5.3 klopt;

  • Op de verbeelding wordt een bebouwingspercentage van 100% opgenomen voor Westerwijk 6 en tevens wordt het totaal aantal toegestane bedrijfswoningen (2) opgenomen.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt aan de westzijde van de kern Diessen, aan de noordzijde van de Westerwijk en aan de oostzijde van de Waterstraat.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van de bestaande groepsaccommodatie aan de Westerwijk 6 mogelijk. De groepsaccommodatie breid zich uit op het perceel Westerwijk 8 waar de bestaande varkenshouderij verdwijnt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web- roo/?planidn= NL.IMRO.0798.BPWesterwijk6en8-01.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 18 maart tot vrijdag 29 april 2011 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl).

Beroep instellen

Tijdens deze periode kan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Een beroepschrift kan worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Hilvarenbeek, 17 maart 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

R.F.I. Palmen,

burgemeester.

M.J. Horeman,

secretaris.

Naar boven