Vaststelling bestemmingsplan ‘Binneronde, 2010’ en besluit geen exploitatieplan vast te stellen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 3 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Binnenronde, 2010’ heeft vastgesteld en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen heeft genomen.

Inhoud bestemmingsplan

Voor het bovengenoemde gebied zijn in korte tijd een aantal planologische procedures gevoerd:

  • op 11 mei 2009 zijn de vrijstelling en bouwvergunning voor de oprichting van 19 woningen op de Binnenronde 2/4 onherroepelijk geworden.

  • Voor de school met sportzaal is een al eerder verleende bouwvergunning onherroepelijk geworden.

  • Op 19 augustus 2010 is het projectbesluit Binnenronde 2009, waarmee woningbouw en de realisatie van twee supermarkten mogelijk is gemaakt, onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan ‘Binnenronde 2010’ is gericht op het samenvoegen van de bovengenoemde planologische regelingen tot één planologisch-juridische regeling.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van 17 maart 2011 gedurende 6 weken (dus tot 28 april 2011) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook digitaal raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen ter visie liggen kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn zienswijzen heeft ingebracht alsmede door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen hebben ingebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure, het plan of het besluit geen exploitatieplan vast te stellen kunt u contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 744.

Naar boven