Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoessenboslaan 11–13 – Berghem – 2011’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en op grond van de Wet geluidhinder bekend dat

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoessenboslaan 11–13 – Berghem – 2011’ en

  • het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde

  • met bijbehorende stukken

voor iedereen met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt ten oosten van de kern Berghem. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn ’s Hertogenbosch–Nijmegen. Aan de westzijde vormt de Hoessenboslaan de begrenzing van het plangebied. Verder wordt het gebied begrensd door agrarische gronden ten noorden en ten oosten van het plangebied.

Het in het plangebied gevestigde aannemings-, transport- en containerverhuurbedrijf wordt gesaneerd en verplaatst naar een bedrijventerrein. De bestaande woningen nr. 11 en nr. 13 worden gehandhaafd en de bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Op het terrein worden drie nieuwe woningen gebouwd. Het bestemmingsplan biedt hiervoor de planologisch-juridische basis.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om – op grond van de Wet geluidhinder – voor de drie in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen nieuw te bouwen woningen een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels vanwege railverkeerlawaai vast te stellen.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoessenboslaan 11–13 – Berghem – 2011’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde met bijbehorende stukken worden voor iedereen met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 april 2011, op de volgende wijzen ter inzage gelegd en raadpleegbaar gemaakt:

  • Op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Op de gemeentelijke websites: www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl

  • Bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPhbln1113bgh2011-ON01.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging, kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Hoessenboslaan 11-13 – Berghem – 2011’.

Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde bij burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde ontwerpbestemmingsplan ‘Hoessenboslaan 11–13 – Berghem – 2011’.

Mondelinge zienswijze

Het is ook mogelijk om binnen de genoemde termijn van terinzagelegging mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor dient u een afspraak te maken met dhr. C. Cortenbach van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op het volgende telefoonnummer, 0412-629 911.

Naar boven