Vastgestelde 2e partiële herziening uitwerkingsplan ‘Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7 van het bestemmingsplan, met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub b en artikel 3.6 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 8 maart 2011 de 2e partiële herziening uitwerkingsplan ‘Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ ongewijzigd hebben vastgesteld. Het besluit tot vaststelling ligt ter inzage van 18 maart tot en met 28 april 2011.

Plangebied

De 2e partiële herziening van de uitwerking heeft betrekking op het perceel in Nieuw-Oosteinde tegenover Vlinderweg 160 t/m 208 in Aalsmeer.

Doelstelling

De ontwerp 2e partiële herziening uitwerkingsplan ‘Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ heeft betrekking op het braakliggende perceel aan de Vlinderweg in het noordoostelijke deel van Nieuw-Oosteinde. Het doel van het plan is te komen tot de realisatie van een herverkaveling van dit deel van de wijk. Het geldende bestemmingsplan ‘Nieuw-Oosteinde’ kent voor het gebied een uitwerkingsplicht met een bouwverbod, waar na uitwerking binnen de uitwerkingsregels woningbouw is toegestaan. Op 9 maart 2004 heeft het college van Burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan ‘Nieuw-Oosteinde 3, deel 1’ vastgesteld. De ontwerp 2e partiële herziening uitwerkingsplan past binnen de uitwerkingsregels. Deze herziening geeft de bouw- en gebruiksvoorschriften voor de bouw van 20 alleenstaande en twee-onder-een-kapwoningen.

Procedure

Tegen de genomen beslissing kunnen belanghebbenden die het met het genomen besluit niet eens zijn, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, ingevolge artikel 8.2 lid 1 sub c van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), binnen zes weken na deze kennisgeving, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op basis van artikel 3.9a lid 4 van de Wro, treedt de uitwerking van het bestemmingsplan in werking op 29 april 2011.

De ongewijzigd vastgestelde uitwerking bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl.

Aalsmeer, 17 maart 2011

Burgemeester en Wethouder van Aalsmeer,

P.J.M. Litjens,

burgemeester.

D. van Huizen,

secretaris.

Naar boven