Ontwerp-Facetbestemmingsplan Partiële herziening overgangsregels bouwen

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en tevens ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

  • het Facetbestemmingsplan Partiële herziening overgangsregels bouwen wordt  voorbereid;

  • gelet op de aard van het bestemmingsplan er geen aanleiding is voor het raadplegen van externe deskundigen;

  • het ontwerp van het facetbestemmingsplan met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Plangebied en doelstelling

Het Facetplan betreft de bestemmingsplannen Oog in Al, Vogelenbuurt en Tuinwijk en het bestemmingsplan Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt en Huizingabuurt.

Binnen de plangebieden kan niet worden opgetreden tegen veel bestaande illegale bouwwerken, omdat in de genoemde bestemmingsplannen geen inperkende bepaling is opgenomen ten aanzien van bouwwerken die eerder, voor de inwerkingtreding van de genoemde plannen, zonder vergunning en in strijd met de voorheen vigerende plannen zijn gebouwd.

In het Facetbestemmingsplan Partiële herziening overgangsregels bouwen worden de overgangsregels van de bestemmingsplannen aangepast met een standaardregel, die daar eerder ontbrak. Aan artikel 31 van het bestemmingsplan Oog in Al, art. 24 van het bestemmingsplan Vogelenbuurt en Tuinwijk en art. 33 van het bestemmingsplan Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt en Huizingabuurt is een vierde lid toegevoegd, waardoor tegen bouwwerken die onder de eerdere bestemmingsplannen al illegaal waren, kan worden opgetreden.

In casu wordt alleen de overgangsbepaling van de drie genoemde bestemmingsplannen aangepast.

De herziening bevordert slechts een goede uitvoering van de bestemmingsplannen en bevat geen beleidswijziging.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels ligt met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 april 2011 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Noordoost

    F.C. Donderstraat 1, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur–17.00 uur

  • Wijkbureau West

    Groeneweg 54a, Utrecht

    Open van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur–13.00 uur.

Het ontwerp-Facetbestemmingsplan Partiële herziening overgangsregels bouwen is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl.

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan zijn niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze rapporten kunt u wel downloaden via de gemeentelijke website.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie).

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Mevrouw F. Koer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘zienswijze ontwerp Facetbestemmingsplan Partiële herziening overgangsregels bouwen’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860276) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De ter inzage termijn loopt tot en met 27 april 2011.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven