Vastgesteld bestemmingsplan ‘Dijkwoningen De Waaij’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikelen 3.8 en 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In zijn vergadering van 28 februari 2011 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Dijkwoningen De Waaij’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Dijkwoningen De Waaij’ is een partiële herziening van het bestemmingsplan De Waaij en bedoeld om de bouw van een twee-onder-één-kap woning aan de dijk mogelijk te maken, daar waar in het bestemmingsplan De Waaij een vrijstaande woning mogelijk is.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht. Deze hebben betrekking op wijzigingen als gevolg van de ingediende zienswijzen en als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 17 maart 2011 tot en met 27 april 2011 (zes weken) ter inzage bij de receptie van de afdeling Publiekszaken (publieksbalie) van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort.

U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • 08.00 – 12.30 uur (zonder afspraak);

  • 14.00 – 16.00 uur (op afspraak: 026-31 79 231; woensdagmiddag zonder afspraak);

    18.00 – 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn ook in te zien op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0293.BpDeWaaij2010001-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ro-online.robeheer.nl/0293/manifest.html

Als gemeente zijn wij verplicht om de bron te vermelden. Vandaar de vermelding van de twee bovenstaande websites.

Tijdens deze periode van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen de aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.

Tijdens die periode is het ook mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van deze afdeling. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn is afgelopen. De werking daarvan wordt echter opgeschort als een voorlopige voorziening is gevraagd en zolang daarop nog niet is beslist.

Het college van burgemeester en wethouders van Westervoort.

Naar boven