Ontwerpbestemmingsplan Groeneweg Midden en aanverwante conceptvergunningen

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto artikel 3:11 en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Groeneweg Midden met de daarbij gecoördineerde concept/ontwerpbesluiten.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Groeneweg, Laan van Nieuw Guinea, Oude Rijn en de Boeroehof.

De doelstelling van het ontwerpbestemmingsplan is de nieuwe ontwikkelingen in het gebied planologisch-juridisch mogelijk te maken. Uitgangspunt is een totale herstructurering en opwaardering van het gebied. De bestaande gebouwen in het plangebied worden geamoveerd en vervangen door nieuwe bebouwing. In de nieuwe bebouwing komt maximaal 6.000 m2 bvo detailhandel, dienstverlening en horeca. Daarnaast zullen er een jongerencentrum van ca. 850 m2 bvo en 139 woningen worden gerealiseerd.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende aanvragen gecoördineerd te behandelen:

  • Reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 91 (gestapelde) woningen, winkels, een jongerencentrum en een parkeerdek met bijbehorende voorzieningen (o.a. parkeerplaatsen) (BV21003731);

  • Regulier bouwvergunning voor het bouwen van 48 (gestapelde) woningen met bijbehorende voorzieningen en opties (BV21005267);

  • Sloopvergunning voor het slopen van de bestaande bebouwing ten behoeve van het realiseren van winkels en appartementen (BV21004300);

  • Uitritvergunning aan de Groeneweg voor het geprojecteerde parkeerdek en -terrein (SW10.063198);

  • Velvergunning voor het vellen van 11 bomen (SW10.009528).

Daarnaast wordt met deze procedure gecoördineerd:

  • een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’) als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. Dit in verband met de overschrijding van de toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) ten gevolge van het wegverkeer. Het ontwerpbesluit betreft meerdere woningen in het plangebied.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften), een verbeelding (plankaart) en bijlagen) en de conceptbesluiten inclusief de bijlagen liggen met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 april 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur, donderdag tot 19.30 uur

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • Wijkbureau West

    Groeneweg 54a, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl.

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan zijn niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze rapporten kunt u wel downloaden via de gemeentelijke website. De aanverwante conceptbesluiten worden niet op deze site gepubliceerd.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie).

Het ontwerpbestemmingsplan en de conceptbesluiten zijn ook in te zien op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de gecoördineerde ontwerpvergunningen en/of het ontwerpbesluit hogere waarden indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten,

De heer R.W.C. Crusio

Postbus16200

3500 CE UTRECHT

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpvergunningen of op het ontwerpbesluit Hogere waarde.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven