Ontwerpbestemmingsplannen gemeente Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen, voor de volgende locaties:

  • Ruiter 17

  • Hollestraat 28

  • Kerkendijk- Michelslaan

  • Smulderslaan 51

  • Achterbroek 6 en 24

Inhoud bestemmingsplannen

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ruiter 17’ biedt o.a. de juridisch-planologische grondslag voor het realiseren van 4 woningen en verplaatsen en saneren van een intensief veehouderij bedrijf uit extensiveringgebied.

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hollestraat 28’ biedt o.a. de juridisch planologische grondslag voor het realiseren van 3 woningen en verplaatsen en saneren van een intensief veehouderij bedrijf uit extensiveringgebied.

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkendijk- Michelslaan’ biedt o.a. de juridisch planologische grondslag voor het realiseren van 4 woningen en het verplaatsten en saneren van een intensief veehouderij bedrijf uit extensiveringgebied.

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Smulderslaan 51’ biedt de juridisch planologische grondslag voor de uitbreiding van een intensief veehouderij bedrijf in het Landbouwontwikkelingsgebied (een en ander in samenhang met verplaatsing van het bedrijf aan de Michelslaan).

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterbroek 6 en 24’ biedt de juridisch planologische grondslag voor de realisatie van twee bedrijven aan de Achterbroek in relatie met natuurontwikkeling.

Deze initiatieven zijn mogelijk op basis van het beleid verwoord in de Structuurschets Buitengebied in Ontwikkeling (BIO) of de gemeentelijk Verplaatsingsregeling Intensieve Veehouderij (VIV).

Ontheffing Wet Geluidhinder

Om de realisatie van de woningen aan de Michelslaan mogelijk te maken, maken Burgemeester en wethouders van Someren bekend dat zij voornemens zijn om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor twee woningen een hogere geluidsbelasting op een gevel krijgen als gevolg van het wegverkeerslawaai dan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. De twee woningen overschrijden (gedeeltelijk) wel de voorkeursgrenswaarde van 48 db, maar niet maximale ontheffingswaarde van 53 en 58 db.

Stukken ter inzage

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen samen met de onderliggende stukken vanaf 17 maart 2011 zes weken lang inzien bij het loket van de afdeling VROM in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Ditzelfde geldt voor het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder samen met het onderliggende akoestisch onderzoek. Het loket is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. U kunt het het ontwerpbestemmingsplan plus bijlagen ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Indienen zienswijzen

Tijdens deze periode kan door iedereen, een zienswijze over de ontwerpbestemmingsplannen bij de gemeenteraad van Someren naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren, onder vermelding van het ontwerpbestemmingsplan. Als u een schriftelijke zienswijze wilt indienen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde dan dient u deze te adresseren aan het college van burgemeester en wethouders (op bovengenoemd adres).

Degene die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken kunnen hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de afdeling VROM (tel. 0493-494888) voor het maken van een afspraak.

1 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven