Ontwerpbestemmingsplan ROC-locatie MP Lindostraat, Lombok en aanverwante conceptbesluiten

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan ROC-locatie MP Lindostraat, Lombok inclusief de aanverwante gecoördineerde concept/ontwerpbesluiten.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in de wijk Nieuw Engeland en wordt begrensd door de Van Lennepstraat (noordzijde), de M.P. Lindostraat (oostzijde), de Vosmaerstraat (zuidzijde) en de Douwes Dekkerstraat (westzijde).

Het bestemmingsplan heeft tot doel de herontwikkeling van de genoemde ROC locatie mogelijk te maken. De herontwikkeling bestaat uit twee onderdelen:

  • de verbouwing van het grote schoolgebouw tot een appartementengebouw met de mogelijkheid om op de begane grond gemengde functies te realiseren.

  • de sloop van de bebouwing op het achterterrein en de oprichting van woningen met een buurtfietsenstalling en twee gemengde functies op de begane grond.

Het belangrijkste doel van het bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van het project.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvragers hebben op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende aanvragen gecoördineerd te behandelen:

  • reguliere bouwvergunning voor het bouwen van voor het bouwen van 12 woningen met opties, vier appartementen en twee praktijkruimten op een perceel gelegen aan de Vosmaerstraat 1 en Douwes Dekkerstraat 49 (BV21003419).

  • bouwvergunning fase 1 voor het verbouwen van een schoolgebouw tot negen appartementen en een ruimte voor Chinese gevechtskunst het perceel MP Lindostraat 4 (BV21002467).

Daarnaast wordt met deze procedure gecoördineerd:

  • een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’) als bedoeld in hoofdstuk 4 van het Besluit geluidhinder. Dit in verband met de overschrijding van de toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) ten gevolge van het railverkeer. Het ontwerpbesluit betreft een aantal woningen in het plangebied.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels een verbeelding en bijlagen) en de conceptbesluiten inclusief de bijlagen liggen met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken, tot en met 27 april 2011, ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Wijkbureau West

Groeneweg 54a, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. De aanverwante conceptbesluiten worden niet op deze site gepubliceerd.

Het ontwerpbestemmingsplan en de conceptbesluiten zijn ook in te zien op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de aanverwante conceptbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten,

De heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Zienswijzen tegen de conceptbesluiten worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Wilt u in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, de conceptbouwvergunning of op het ontwerpbesluit hogere waarde?

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven