Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Eikelenburg’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor Eikelenburg een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan, de Eikelenburglaan en de Rijner Watering.

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor een nieuwe woonwijk met maximaal 320 woningen in het noordelijk deel van het plangebied. De gemeente heeft de ambitie om in het hier een woonwijk te realiseren met het karakter van een groen tuindorp, een hoge woonkwaliteit en een sterke identiteit. In het zuidelijk deel wordt de bestaande situatie vastgelegd. Wel is een regeling opgenomen in het plan die het mogelijk maakt om het aantal volkstuinen in de toekomst te kunnen uitbreiden.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eikelenburg’ en het ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 18 maart 2011 tot en met donderdag 28 april 2011 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl (zoeken op ‘Eikelenburg’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op Rijswijk Zuid Holland.)

Gedurende de termijn kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met dhr. Jeroen de Oude via telefoonnummer (070) 326 1110.

Rijswijk, 17 maart 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.W. van der Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

gemeentesecretaris.

Naar boven