1e Partiële herziening van het bestemmingsplan Tjalleberd-De Eide vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 maart 2011 de 1e partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Tjalleberd-De Eide’ heeft vastgesteld. Deze partiële herziening regelt enkeles correcties in het vastgestelde bestemmingsplan ‘Tjalleberd-De Eide’. Deze correcties hebben onder andere betrekking op

  • De opname van het begrip mansardedak.

  • De verandering van de maximale bouwhoogte van 9 m naar 10 m.

  • De verandering van de maximale bouwdiepte van 10 m naar 15 m.

  • De aanpassing van de maximale goothelling ten behoeve van het toestaan van mansardedaken in het plangebied.

  • De aanpassing van de bouwregels voor het plaatsen van aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen.

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld, dat wil zeggen overeenkomstig het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Ter inzage

Het (digitale) bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 18 maart 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het digitale bestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.PH1TjalleberdEide-VG01)

Daarnaast is een afdruk van het digitale bestemmingsplan in te zien tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat door de voorzitter op dat verzoek is beslist.

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

De gemeenteraad heeft tevens besloten voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven