Ontwerpbestemmingsplan De Hoven 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 17 maart tot en met 27 april 2011 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hoven 2010’.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hoven 2010’ wordt globaal begrensd door de spoorlijn Deventer–Apeldoorn, de provincie- en gemeentegrens langs de Dahliastraat, de provincie- en gemeentegrens gelegen op de Twelloseweg en de weg de Worp.

Voor de wijk De Hoven, in de volksmond ‘de Worp’ genoemd, geldt nu nog het bestemmingsplan De Hoven 1994. Dit bestemmingsplan is inmiddels ouder dan 10 jaar en moet om die reden worden geactualiseerd. In het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hoven 2010’ is een nieuwe ontwikkeling meegenomen, de realisatie van een nieuwe woning op het perceel Langestraat 27.

Voor het overige betreft het het vastleggen van de huidige situatie, waarbij de bouwmogelijkheden, zoals die in het bestemmingsplan De Hoven 1994 bestonden, grotendeels worden gehandhaafd.

In het nieuwe bestemmingsplan ‘De Hoven 2010’ staat beschreven of er op een bepaalde plaats gebouwd mag worden, maar ook waarvoor de grond en/of de gebouwen mogen worden gebruikt. Het bestemmingsplan is niet bedoeld om bestaande inrichtingsproblemen mee op te lossen. Het aanleggen van parkeerplaatsen en het planten van bomen kan in bestaande situaties niet verplicht gesteld worden.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D115-OW01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D115-/NL.IMRO.0150.D115-OW01/

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hoven 2010’ kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Hoven 2010’. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan De Hoven 2010 kenbaar te maken bij Esther Busman van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven