Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoornwerk 2009’

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 17 maart 2011 tot en met 27 april 2011 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoornwerk 2009’.

Dit ontwerpbestemmingsplan is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 8 maart 2011.

Het plangebied wordt begrensd door de Snipperlingsdijk, het Overijssels kanaal, de Mr. H.F. de Boerlaan en de Verlengde Kazernestraat. Aan de zuidzijde op de hoek van de Hunneperkade en de Mr. H.F. de Boerlaan wordt een bestaand uitvaartcentrum in het bestemmingsplan meegenomen.

Het stedenbouwkundig plan voor het Hoornwerk voorziet in drie bebouwingsmassa's die als eilanden in het groen liggen. De eerste fase van de herstructurering van het Hoornwerk, eiland I het Ravelijn, is in 2008 gebouwd. Het bestemmingsplan Hoornwerk 2009 beoogt de bouw van eiland 2 en eiland 3 mogelijk te maken.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009

Naar aanleiding van de inspraak, het vooroverleg en gewijzigde inzichten is het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan op een aantal punten aangepast. In hoofdstuk 7 van de toelichting van het bestemmingsplan is aangegeven welke wijzigingen hebben plaatsgevonden naar aanleiding van inspraakreacties. Ambtshalve zijn wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van een nieuw stedenbouwkundig ontwerp van november 2010.

Hogere grenswaarde

Gelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Hoornwerk 2009 ter inzage.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D120-OW01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D120-/NL.IMRO.0150.D120-OW01/

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009 kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009’. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009 kenbaar te maken bij Suzanne Klaver van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven