Vastgesteld Projectuitvoeringsbesluit project 61,62 ‘Caleido’

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland overeenkomstig artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland het Projectuitvoeringsbesluit project 61,62 ‘Caleido’ op 10 maart 2011 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft voornamelijk het toevoegen en verwerken van het advies van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

Het plangebied is gelegen aan de noordoostzijde van Meerpolder. Het plangebied wordt ten noorden begrensd door de Meerweg, in het westen door het Vossemeerpad, in het zuiden door de Oostmeerlaan en in het oosten door de Zwarte Meerstraat. Met het projectuitvoeringsbesluit wordt in afwijking van het bestemmingsplan Meerpolder planologische medewerking verleend aan de realisatie van 60 starterswoningen. Het projectuitvoeringsbesluit omvat het realiseren van 60 starterswoningen (bouwnummers 20100354 en 20100355) met bijbehorende bouwwerken, werken, geen bouwwerk zijnde, of werkzaamheden dan wel gebruik op de locatie Meerpolder. Het plan omvat tevens het inrichten van het openbaar gebied rondom de woningen ten behoeve van verblijfsdoeleinden en groen voor de aanleg van wegen, parkeervoorzieningen, bermen en groenvoorzieningen met de daarbij behorende bouwwerken waaronder straatmeubilair en vuilcontainers. Met het projectuitvoeringsbesluit wordt tevens een hogere grenswaarde voor 10 woningen op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld.

Inzage

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 17 maart 2011 tot en met woensdag 27 april 2011 (6 weken) inzien bij de balie in het SPiL Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. De balie is geopend op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen) en op RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen (gedurende de terinzagetermijn) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U bent belanghebbende als u:

  • tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze naar voren hebt gebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze over het ontwerpplan naar voren hebt gebracht;

  • door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie wordt gebracht.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende de beroepsgronden in het beroepschrift opneemt en dat er na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer mogen worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt (28 april 2011). Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn beroep is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat de Afdeling op het beroep beslist.

Naar boven