Vaststelling bestemmingsplan ‘Doorsteek Soesterweg’

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 1 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Doorsteek Soesterweg’ vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om ter hoogte van de woningen Soesterweg 18 en 20 een voet- en fietsverbinding aan te leggen. De ‘doorsteek’ zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen het Soesterkwartier (verlengde van de Nicolaas Pienemanstraat) en de noordzijde van het station (Piet Mondriaanplein).

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 17 maart tot en met 27 april 2011 ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven