Buitengebied 2e partiele herziening

Burgemeester en wethouders van Waalre maken bekend dat het hieronder genoemde bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. Dit houdt in dat hiertegen geen rechtsmiddelen meer open staan en dat dit bestemmingsplan daarmee het juridische kader is waaraan met name aanvragen omgevingsvergunning en vormen van grondgebruik worden getoetst.

Bestemmingsplan ‘Buitengebied, tweede partiële herziening’

Deze tweede partiële herziening regelt, vooruitlopend op een algehele herziening, de volgende drie aspecten. Ten eerste reparatie op onderdelen ter zake van enkele percelen van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Ten tweede de doorwerking van enkele beleidsaspecten uit het Reconstructieplan Boven-Dommel en ten derde enige ambtshalve wijzigingen.

Op 29 september 2009 heeft de gemeenteraad van Waalre het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben hier op 27 oktober 2009 een reactieve aanwijzing gegeven, ertoe strekkende dat het agrarisch bouwblok voor het perceel kadastraal bekend gemeente Waalre, sectie C, nr. 998, geen deel blijft uitmaken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, tweede partiële herziening’. Hiertegen is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 2 februari 2011 het betreffende beroep ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden.

Het onherroepelijke bestemmingsplan kunt u vanaf heden inzien bij de balie van team Vergunningen, op het gemeentehuis. U kunt de digitale versie inzien via www.waalre.nl/wonen & leven/bestemmingsplannen online of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven