Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Lijnbaan/Kruisstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Lijnbaan/Kruisstraat op 15 februari 2011 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van winkelvloeroppervlak met daarboven woningen.

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

Planregels

  • Artikel 1.17

    De definitie van peil is aangepast, zodat duidelijk wordt dat bij aanwezigheid van meerdere hoofdtoegangen het peil gedefinieerd dient te worden als de gemiddelde hoogte van de weg ter plaatse van de voorgevel. In verband hiermee is tevens een begripsbepaling van voorgevel opgenomen (artikel 1.19).

  • Artikel 4

    Aan artikel 4 is de parkeernorm toegevoegd. Opgenomen is een parkeernorm van minimaal 1,3 parkeerplaats per woning, zodat in ieder geval in voldoende parkeerplaatsen wordt voorzien.

  • Artikel 4

    Aan artikel 4.2 is tevens toegevoegd dat een archeologisch rapport dient te worden overlegt waarin de archeologische waarden van de gronden in voldoende mate zijn vastgesteld. Tevens zijn voorschriften opgenomen inden archeologische waarden worden verstoord.

  • Wabo

    De formulering van bepalingen is aangepast aan de terminologie ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) die met ingang van 1 oktober 2010 in werking is getreden.

  • Nummeringen e.d.

    Aanpassing van nummering e.d. in verband met voorgaande aanpassingen.

Toelichting

  • Parkeren

    De tekst over parkeren in paragraaf 4.4 is aangepast, in die zin dat niet wordt ingegaan op parkeren in het openbaar gebied, aangezien dit geen onderdeel uitmaakt van het plangebied. Tevens wordt duidelijk gemaakt dat met de voorgenomen 23 parkeerplaatsen in de semi-automatische stalling bij 16 woningen voldaan wordt aan de in de regels opgenomen parkeernorm van 1,3 parkeerplaats per woning.

  • Archeologie en cultuurhistorie

    Er is toegelicht wat er nog moet gebeuren op het moment dat de aanwezige bebouwing wordt gesloopt.

  • Inspraak

    In de toelichting is opgenomen hoe met de inspraak in de voorfase is omgegaan.

  • Zienswijzen

    In paragraaf 8.3 is aangegeven dat enkele zienswijzen zijn kenbaar gemaakt, met verwijzing naar de nota van zienswijzen.

  • Welstand

    De welstandsparagraaf in hoofdstuk 3.3 is ingekort. Een korte verwijzing naar het welstandsbeleid is voldoende, aangezien de toets aan welstand aan de orde komt bij de aanvraag om bouwvergunning.

  • Juridisch plan

    Hoofdstuk 6 Juridisch plan is aangepast op de aanpassingen van de regels, o.m. in verband met de Wabo.

Naam bestemmingsplan

De naam van het bestemmingsplan zal worden gewijzigd in ‘Lijnbaan/Kruisstraat’.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 18 maart 2011 gedurende zes weken, tot vrijdag 29 april 2011 voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam,of is te zien via www.werkendam.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Werkendam, 17 maart 2011

Naar boven