Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan De Meern Centrum en ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder, bekend dat met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan De Meern Centrum en het ontwerpbesluit hogere waarden.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied bestaat uit twee delen. Het noordelijke deel bestaat uit twee ontwikkellocaties die globaal worden begrensd door de begraafplaats, Oosterlengte, Castellumlaan, Zandweg, Molenvliet en Meerndijk. Het andere deel betreft het winkelcentrum Mereveldplein, gelegen tussen de Mereveldlaan, Centrumlaan, Oranjelaan en Rosweydelaan.

Het doel van het bestemmingsplan is de realisatie van een nieuw (winkel)hart met woningen in De Meern mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

De procedure van het bestemmingsplan wordt gecoördineerd met een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’). Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Utrecht. Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) en het ontwerpbesluit hogere waarden inclusief bijlagen, liggen met ingang van 17 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 april 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkservicecentrum Vleuten de Meern

    Dorpsplein 1, Vleuten

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan De Meern Centrum is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Zienswijzen dienen te worden gericht aan:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Stadsontwikkeling

Mevrouw drs. B. van der Padt

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘Ontwerpbestemmingsplan De Meern Centrum’

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging. De terinzagetermijn loopt tot en met 27 april 2011.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Graag in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of de zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op het ontwerpbesluit hogere waarde.

Naar boven