Ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening RI-Oost, Zeeburgereiland

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Eerste Partiële Herziening RI-Oost, Zeeburgereiland met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 17 maart 2011 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Het stadsdeel Oost, Oranje Vrijstaatplein 2, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.oost.amsterdam.nl

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen is digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen.

Het bestemmingsplan beslaat het voormalige terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie oost (RI-oost) op het Zeeburgereiland. Het plangebied wordt globaal begrensd aan de noordwest-zijde door de Zuiderzeeweg, aan de zuidwest-zijde door de IJburglaan, aan de zuidoost-zijde door de toekomstige Kaap Kotweg en aan de noordzijde door de grens van het stadsdeel Noord in het Buiten-IJ.

Het bestemmingsplan is een partiële herziening van het sinds 2 maart 2010 onherroepelijk zijnde Bestemmingsplan Zeeburgereiland RI-Oost. Aanleiding van de voorgenomen herziening is enkele stedenbouwkundige correcties en de behoefte meer rechtszekerheid te bieden aan de toekomstige eigenaren van de vrije kavels. Qua programma en de verdeling van het programma over het gebied zijn beide genoemde plannen nagenoeg identiek.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 552 7797.

Amsterdam, 16 maart 2011

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

E.E. van der Laan,

burgemeester.

Naar boven