Besluit houdende wijziging van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat

8 maart 2011

Nr. IENM/BSK-2011/21351

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, en 10:4, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de Algemeen directeur Agentschap NL van 17 februari 2011 (kenmerk ZJZ 1130997);

Besluit:

ARTIKEL I

In de alfabetische opsomming in de bijlage van Onderdeel C – water van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat wordt toegevoegd: – Subsidieprogramma Wereldwijd werken met water.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Mededeling

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen dit besluit door binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een bezwaarschrift in te dienen bij de Minister van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijk-Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

TOELICHTING

Onderhavig besluit strekt tot het toevoegen van het Subsidieprogramma Wereldwijd werken met water aan de bijlage van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat. Door deze toevoeging wordt Agentschap NL aangewezen als uitvoeringsorganisatie van voornoemd subsidieprogramma als bedoeld in artikel 2, derde lid, onderdeel l, van de Kaderregeling subsidies duurzaamheid verkeer en waterstaat.

Overeenkomstig artikel 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht heeft de algemeen directeur van Agentschap NL bij brief van 17 februari 2011 (kenmerk ZJZ 1130997), ingestemd met de onderhavige mandaatverlening. Opgemerkt wordt dat de bestaande Algemene instructie bij Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s verkeer en waterstaat ook geldt voor het nu toegevoegde subsidieprogramma.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven