Gewijzigde vaststelling ‘Uitwerkingsplan Westersingel’

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland overeenkomstig artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto 3.8 lid 3 Wro bekend dat het ‘Uitwerkingsplan Westersingel’ van het bestemmingsplan ‘Berkel-Centrum’ op 1 maart 2011 gewijzigd is vastgesteld.

Het plangebied van het uitwerkingsplan is gelegen rond het Westerplein. In het westen en noorden wordt het begrensd door de Westersingel, de zuidzijde wordt begrensd door het Westerplein en de oostzijde door de Herenstraat. Binnen het plangebied wordt de ontwikkeling van 1.800 m2 bvo kleinschalige detailhandel mogelijk gemaakt. Bij de gewijzigde vaststelling is de parkeergarage met 268 parkeerplaatsen komen te vervallen, en resteert een parkeervoorziening op maaiveldniveau van 170 pp.

Inzage

U kunt de desbetreffende stukken gedurende zes weken met ingang van donderdag 17 maart 2011 inzien bij de balie in het SPiL Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. De balie is geopend op werkdagen vanaf 9.00 tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen).

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U bent belanghebbende als u:

  • tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze naar voren hebt gebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze over het ontwerpplan naar voren hebt gebracht;

  • door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie wordt gebracht

Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het uitwerkingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven