Vaststelling bestemmingsplan ‘Binnenstad’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Montfoort op 31 januari 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ omvat de Binnenstad en de woonwijk Hofdijk–Doeldijk van de kern Montfoort. Het bestemmingsplan vormt een actualisatie van de verouderde bestemmingsplannen die op dit moment gelden voor dit plangebied. Hiermee wordt voldaan aan het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 17 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl → Wonen & leven → Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met woensdag 27 april 2011 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door eenieder beroep worden ingesteld.

Het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ treedt in werking op donderdag 28 april 2011. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 16 maart 2011

Naar boven